Home Aktier Sådan kommer du i gang med at investere i aktier

Sådan kommer du i gang med at investere i aktier

574
0
Investeringer

Din opsparing vokser ikke, hvis ikke den aktiveres. Det kan du gøre på flere måder, men den letteste, og til tider også mest effektive, løsning er at investere din opsparing i aktier. Er det ikke noget, du har prøvet kræfter med før? Bare rolig; her på siden finder du vores tips til at komme bedst fra start som aktieinvestor.

Sådan køber du aktier

Aktier kan købes flere steder. Det nemmeste er dog at handle via egen bank. Det kan du enten gøre ved at bede banken købe for dig, eller du kan selv foretage købshandlingen via din netbank. Det er ikke blot billigst, men også nemmest at gøre det selv. Derfor anbefales denne fremgangsmåde.

Prisen for at handle med aktier er forskellig fra bank til bank. Når du køber og sælger en aktie, betaler du et bankgebyr. Dette gebyr kaldes for kurtage. Dertil betaler du også for at opbevare dem i form af et depotgebyr. Derfor skal du handle med omhu og i en beløbsstørrelse, der gør, at det kan svare sig med de forskellige bankomkostninger in mente.

Sådan vælger du, hvilke aktier du skal købe

Ligesom quicklån skal være hurtige, så skal du også være hurtig, hvis du skal handle aktier med hurtig gevinst. En dygtig investor er i stand til at købe en aktie med udsigt til en hurtig gevinst. For de fleste, der skal handle med aktier ved siden af et job, kan dette være svært. Derfor skal du i stedet lave en langsigtet portefølje af aktier.

Du skal ikke jagte det gode køb, når du kigger aktier. I stedet skal du sprede risikoen ved at investere i flere forskellige selskaber. Ønsker du blot at aktivere din opsparing i stedet for at lade den blive ædt op af inflation, så er det en god idé, at du holder dig til større selskaber med positive udsigter, f.eks. nogle af de mange C25-aktier.

Sådan ved du, hvornår du skal sælge

Du bør ikke købe aktier, hvis du ved, at du skal bruge pengene inden for kort tid. Aktier egner sig bedst som langsigtede investeringer. På kort sigt er der for stor risiko ved at handle, da du kan risikere at tabe penge. Det gør sig især gældende, hvis du også indregner de omkostninger, du pålægges ved såvel køb som salg.

Hvis du gerne vil handle med aktier og aktivere din opsparing, så er det essentielt, at du er indstillet på, at det skal gøres med en langsigtet tidshorisont. Med denne fremgangsmåde får du mest ud af dine investeringer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here