Home Privatøkonomi Hvad koster det at lease en bil?

Hvad koster det at lease en bil?

0

Det er svært at angive prisen på leasing. Årsagen til dette er, at der findes flere typer leasing, og at udgifterne til leasing er opbygget af flere varierende elementer. Ved privatleasing af en bil (som er den mest gængse form for leasing) er det primært førstegangsydelse og månedlig ydelse, der er de økonomiske kvaler.

Inden du får nøglerne i hånden til din nye bil, skal du betale din førstegangsydelse. Det er den første (og største) enkeltstående udgift til din leasingbil. Størrelsen af denne afhænger af, hvilken bil du gerne vil lease. En god tommelfingerregel er, at jo mindre model, desto lavere førstegangsydelse.

Førstegangsbetalingen for en bil i Golf-klassen ligger på ca. 10-15.000 kroner. Du skal være opmærksom på, at du ikke får denne førstegangsbetaling igen, når leasingperioden ophører.

Leasing gør det billigere at få bil

Førstegangsydelsen er det beløb, du betaler, når du henter din bil. Typisk er denne mindre end udbetalingen, hvis du vælger at købe en bil. Forud for aftalen aftales det med leasingselskabet, hvor lang en periode du vil lease bilen i.

Eksempelvis kan en typisk aftale på en bil i Golf-klassen se således ud:

  • Førstegangsydelse: 15.000 kroner
  • Antal kilometer om året: 15.000 kilometer
  • Månedlig ydelse: 3.349 kroner
  • Leasingperiode: 36 måneder

Den månedlige ydelse varierer med afsæt i flere elementer. Ønsker du at opjustere antal km. pr. år, vil dette afspejle sig i den månedlige ydelse. Det samme gør sig gældende, såfremt en lavere førstegangsydelse eller kortere leasingperiode foretrækkes.

Mange foretrækker leasing grundet sikkerhed

Privatleasing er især til dig, der ønsker en vis sikkerhed. Du har nemlig et godt overblik over dine udgifter. De store udgifter er samlet i den månedlige ydelse: finansiering, service, slid osv. Derfor har du et fint overblik over dine udgifter forbundet med bilen.

Det er dog ikke nødvendigvis billigere, end hvis du køber selv. Det er dog ikke altid pris, det handler om. Som angivet herover, så handler det om, at du gerne vil have, at det er nemt og bekvemt, trygt og sikkert.

Flere vælger derfor privatleasing. For mange skyldes det, at de kan få en ny bil med et fast overblik over den månedlige økonomi. Overvejer du selv en leasingbil, så læs mere, inden det for alvor er noget, du vælger at kaste dig ud i.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here