Home Erhvervsøkonomi Sådan kan du nemt og effektivt kreditvurdere dine kunder

Sådan kan du nemt og effektivt kreditvurdere dine kunder

599
0
Kreditværdighed

Sidder du i en økonomi- eller salgsafdeling, så er kreditvurdering helt sikkert ikke et helt ukendt begreb for dig.

Som du nok allerede ved, er det en god idé at foretage en kreditvurdering, inden man udsteder kredit til en hidtil ukendt kunde, hvad enten der er tale om en privatperson eller en virksomhed. Dog er det selvfølgelig ikke alle vurderingsmetoder, som er lige lette at gå til, ligesom ikke alle metoder giver de mest retvisende resultater. Dét er et problem, som vi vil stille skarpt på i dette blogindlæg.

* En kreditvurdering er en økonomisk vurdering af en persons eller virksomheds kreditværdighed.

En forkert kreditvurdering kan koste dyrt

Det er ingenlunde en tilfældighed, at der bliver brugt mange ressourcer på at foretage kreditvurderinger i både større og mindre virksomheder. Det forholder sig nemlig sådan, at en forkert vurdering kan koste rigtig dyrt og i værste fald kan sende en virksomhed i alvorlige likviditetsproblemer. Derfor er det sund fornuft at være grundig med disse vurderinger.

Fejlagtige og sløsede vurderinger fører tit og ofte en masse problemer med sig. Foruden tab af udestående risikerer man at bruge både tid og penge på at føre lange inkassosager. Dette er næppe i din interesse, hvorfor du bør forsøge at forebygge disse kedelige sager. Den helt store udfordring er at udpege de dårlige betalere, inden det er for sent, men det kan faktisk lade sig gøre med det rette redskab.

Bisnode er svaret på dine bønner

Bisnode kunne meget vel være svaret på dine bønner, da vi har at gøre med den førende udbyder af smart data og dataanalyser på det europæiske marked. Den globale virksomhed beskæftiger i dag over 2.100 eksperter fordelt på 19 lande. Fælles for alle eksperterne er, at de har en stor passion for data – data med betydning for din forretning.

Bisnode er en kendt virksomhed, jovist, men hvad kan de hjælpe dig med, når det kommer til kreditvurderinger? De kan bidrage med værdifuld økonomisk viden om både privatpersoner og virksomheder. Det er med denne populære løsning muligt at få et indblik i både nøgletal, regnskaber, kreditrapporter, betalingsanmærkninger og meget andet. Med andre ord kan du finde frem til alle de økonomiske data, du skal bruge for at vurdere en kunde. Dette giver grundlag for en mere omfattende kreditvurdering, som kan spare din virksomhed for både tid og penge.

Ønsker du at prøve kræfter med føromtalte løsning, så kan du lige nu skrive dig op til en gratis prøveperiode, så du kan teste og vurdere, om løsningen opfylder dine behov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here