Home Privatøkonomi Derfor er det klogt at samle sine forsikringer

Derfor er det klogt at samle sine forsikringer

560
0
Spar penge

Om du vil have dine forsikringer hos et, to, tre eller fire forsikringsselskaber er egentlig helt op til dig, men er du mon bevidst om, hvilke fordele der er ved at samle sine forsikringer ét sted? Ellers bør du læse dette blogindlæg, hvor vi fortæller dig alt om, hvorfor det er en rigtig god idé at gøre dette.

Hvilke forsikringer skal jeg tegne?

De fleste er klar over, at der findes to forsikringstyper; de lovpligtige og de valgfrie. Udfordringen er, at mange nøjes med at tegne de lovpligtige forsikringer, fordi de har en idé om, at de andre forsikringer er overflødige. Det er en farlig tankegang, da flere af de valgfrie forsikringer kan gøre stor gavn, hvis uheldet er ude.

Du bør som minimum tegne følgende forsikringer:

  • Indboforsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Bilforsikring (hvis du er bilejer)
  • Hundeforsikring (hvis du er hundeejer)
  • Rejseforsikring (hvis du jævnligt rejser ud af landet)

Foruden ovenstående forsikringsformer kan det være en god idé at tegne sundhedsforsikring, websikring, vejhjælp og husforsikring. Det er alt andet lige klogt at tage en snak med en forsikringsrådgiver, hvis man har brug for hjælp.

Der kan være mange penge at spare

Flere og flere danskere vælger at samle deres forsikringer – og det er bestemt ikke uden grund. Langt de fleste forsikringstagere vil nemlig kunne spare mange penge ved at samle deres forsikringer hos ét selskab. Dette gælder med al sandsynlighed også for dig.

Codan er et af de selskaber, som giver store samlerabatter for netop at belønne deres loyale kunder. Lige nu kan du få op til 23 % online samlerabat. Du kan altid tilkøbe en ekstra forsikring, hvis du for eksempel investerer i båd og derfor får behov for en bådforsikring.

Der er ingen garanti for, at du rent faktisk kan spare penge, men hvad har du at miste ved at undersøge muligheden? En besparelse på bare et par hundrede kroner om måneden kan løbe op i rigtig mange sparede penge over tid. Derfor bør du ikke gå glip af en attraktiv samlerabat.

Det fremmer overskueligheden

En ting er, at man kan spare penge. En anden er, at man kan få et bedre overblik.

I princippet er der ikke noget i vejen for, at man er kunde hos flere forsikringsselskaber, men det kan blive et problem, hvis man har svært ved at bevare overblikket.

Det er trods alt nemmere at kontakte ét forsikringsselskab i stedet for tre, hvis man har brug for hjælp til betaling, anmeldelse af skade e.l. Derfor bør man så vidt muligt forsøge at finde ét selskab, som opfylder ens behov og ønsker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here