Home Privatøkonomi Hvorfor købe en brugt bil?

Hvorfor købe en brugt bil?

550
0
Bilhandel

Dette blogindlæg er sponsoreret

En bil er – med ganske få undtagelser – aldrig en god investering. En ny bil taber nemlig allerede værdi i dét øjeblik, den er blevet brugt én gang, og den vil fortsætte med at tabe værdi i takt med, at den bliver ældre og får flere kilometer på bagen.

Ingen er i tvivl om, at det er dyrt at være bilejer, men mange har svært ved at gennemskue, om det er bedst at købe en ny eller brugt bil. Det vil vi ikke være dommere over, men vi vil gerne fortælle, hvilke fordele der er ved at købe en brugt bil frem for en ny.

Denne bilforhandler har inspirereret os til at skrive denne artikel.

Store økonomiske besparelser

Det er en realitet, at en gennemsnitlig bil taber omkring 50 % af dens oprindelige værdi inden for de første 5 år. Det betyder, at en bil med en nypris på 500.000 kr. – med udgangspunkt i det gennemsnitlige værditab – er 250.000 kr. værd efter 5 år (afhængig af stand, antal kilometer og en række andre faktorer).

En brugt bil taber også værdi, men ikke lige så hurtigt som en ny bil. Det er nemlig i det første år af bilens levetid, at der sker det største værditab. Derfor kan man spare en formue ved at købe en bil, som har været brugt i et par år eller tre.

Billigere bilforsikring

Der er en naturlig sammenhæng mellem en bils alder, stand og forsikringspris.

Det skyldes, at en ny bil er mere værd end en gammel – og derfor også er dyrere at forsikre. Ergo er der mange penge at spare på forsikringsfronten, hvis man køber brugt. Husk at indhente flere forsikringstilbud for at finde det billigste.

Færre bekymringer

Stresser det dig at køre i en ny bil, fordi du er bange for at ridse eller på anden vis skade bilen? I så fald bør du købe en brugt bil, så du kan slippe for de mange bekymringer. Man skal naturligvis passe godt på sin bil, uanset om bilen er brugt eller ny, men man kan som regel nemmere slappe af i en bil, som ikke er spritny.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here