Home Lån Har du flere lån? Så kan du med fordel overveje at samle...

Har du flere lån? Så kan du med fordel overveje at samle dem

615
0
Samlelån

ANNONCE: Dette er en annonce

Der kan være flere årsager til, at man på et tidspunkt har taget et lån hos forskellige banker. Måske var det pga. prissætningen eller et allerede eksisterende kundeforhold i den enkelte bank som gjorde, at det på daværende tidspunkt var en god ide. Eller måske havde man bare ikke tænkt over, at det ikke altid er fordelagtigt, at have flere mindre lån mange steder. Et samlelån er uden tvivl relevant at undersøge nærmere, hvis man sidder med flere aktive låneaftaler.

Igennem de senere år har der været stigende fokus på samlelån produktet, og det er bestemt ikke uden grund. Kigger man på potentialet ved at samle sine lån, så kan det være enormt.

Når man optager et lån, er der foruden renter også typisk gebyrer. Dette kan være oprettelsesgebyr, månedligt betalingsgebyr osv. Derfor kan man hurtigt komme til at betale den samme omkostning flere gange, hvis man ikke ser sig ordentligt for. Det er desuden værd at bemærke, at både oprettelsesomkostningerne samt de månedlige betalingsgebyrer vil fylde en større del af lånebeløbet, hvis du har et mindre lån.

Der kan være rigtig mange penge at spare på blot det månedlige betalingsgebyr, hvis man har flere lån med en løbetid over flere år. Hvis man oven i gebyrerne ligeledes kan få en bedre rente ved at samle sine lån, så kan man enten vælge at forøge sit månedlige rådighedsbeløb eller betale lånet af hurtigere.

Sidstnævnte er uden tvivl det mest fornuftige, men der er også mange, som har været for entusiastiske, da de skulle vælge, hvor meget de vil kunne tilbagebetale på deres lån hver måned, og så er dette en mulighed for at justere til et mere passende niveau.

Er der typiske krav til et samlelån?

Hvis man vil samle sine lån, skal man være opmærksom på, at det typisk vil kræve, at det samlede beløb er mere end 70-75.000 kr. Det er dog også typisk dem med større lånebeløb og flere lån, hvor der virkelig kan være penge at hente, da løbetiden typisk vil være længere – ligesom sandsynligheden for flere aktive låneaftaler er større.

Grundet minimums lånebeløbet på samlelån, sætter det ligeledes krav til din økonomi, da det typisk er større lånebeløb, som du samler ét sted.

Er det svært at oprette?

Processen foregår ligesom normalt, hvor man starter en låneansøgning. Det smarte ved et samlelån er dog, at banken typisk hjælper med at indfri gælden. Dvs. at man selv skal lave markant mindre papirarbejde, end hvis man selv tog opgaven på sig med et helt almindeligt lån. Og bare rolig, de fleste banker tager ikke engang penge for at indfri lånene. Det er dog vigtigt, at du alligevel er opmærksom på, at banken ikke tager et gebyr for dette, da du i så fald vil kunne indfri dine lån et bedre sted.

Der er flere online banker, som tilbyder samlelån produktet, hvilket gør din ansøgning lettere end i den traditionelle bank, da den er online. Det betyder, at du kan komme i gang på få minutter, og du får ligeledes hurtigt svar på din ansøgning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here