Home Lån Disse overvejelser bør enhver låntager gøre sig

Disse overvejelser bør enhver låntager gøre sig

510
0
Skole og økonomi

Hvis du går med overvejelser om at låne penge, er det en god idé først at undersøge markedet. Der kan være mange penge at spare ved at sætte sig lidt ind i lånetyper og udgifter, da der ofte findes skjulte udgifter. Nedenfor følger et par væsentlige overvejelser, som kan være værd at gøre sig, inden man låner penge.

Har jeg råd til at låne penge?

Det lyder absurd, da man jo ofte har brug for penge, når man går ud for at låne. Men det kan faktisk være rigtig dyrt at låne penge, så det er vigtigt at overveje, hvilken type lån du har brug for, og hvor mange udgifter der er ved den type lån. Der findes et utal af forskellige lånetyper, herunder blandt andet banklån, forbrugslån og kviklån, og det kan være svært at gennemskue, hvilket lån der er mest rentabelt.

Det er derfor en god idé at kigge på de årlige omkostninger i procent (ÅOP), som ifølge kreditaftaleloven skal oplyses, når der reklameres for et lån. Det er også vigtigt at overveje, om du rent faktisk har penge til dig selv hver måned, efter at du har betalt omkostningerne til lånet, og om du i det hele taget har råd til at betale af på lånet hver måned.

Er det billigste lån i virkeligheden det billigste?

Det er altid en god idé at afsøge markedet og få flere forskellige tilbud på lån. Ved at sammenligne ÅOP hos flere låneudbydere vil du få et overblik over, hvor du får det billigste lån. Det kan også være fordelagtigt at forhandle med låneudbyderne om renter og gebyrer, så du får de bedste betingelser. Særligt ved online lån, herunder forbrugslån og kviklån, hvor der findes et utal af forskellige udbydere, er det vigtigt at sammenligne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here