Home Aktier 4 anderledes bøger om aktieinvestering

4 anderledes bøger om aktieinvestering

839
0
Aktiediagram

Der findes masser af spændende bøger omkring aktieinvestering. Desværre er en stor del af disse bøger bygget op omkring luftkasteller og fantasiforestillinger, der ikke har hold i virkeligheden. De lover guld og grønne skove ved hjælp at smarte tips og tricks, der skal gøre dig rig i en fart. Fælles for de fleste af disse bøger er, at de ikke virker.

Foretrækker du i stedet bøger om aktier, der på ærlig og redelig vis forklarer, hvordan aktiemarkedet fungerer, kan du med fordel læse en eller flere af de fire bøger, vi her anbefaler.

Den rationelle investor

Den første bog er Kurt Karas ”Den rationelle investor”. Her forklarer Kurt Kara i et stille og roligt tempo – og på dansk – hvordan du bør gribe aktiehandel an ud fra et rationelt synspunkt. Bogen starter fra starten, og klæder læseren på med et sundt mindset, der passer godt til aktiemarkedet. En god bog for nye investorer, men også en kærlig opsang til erfarne investorer, der måske har bevæget sig væk fra alfarvej.

Buffettology

Verdens rigeste investor hedder Warren Buffett. Det faktum er i sig selv nok til, at det er interessant at vide, hvordan Warren Buffett har grebet sine investeringer an. Og modsat de mange ”get rich quick”-løsninger har Warren Buffett igennem hele sin investeringskarriere haft begge ben solidt plantet i den amerikanske muld. I ”Buffettology” beskriver Mary Buffett – tidligere svigerdatter af Warren – hvordan ”Oraklet fra Omaha”, som Warren Buffett kaldes, har grebet sine investeringer an. Spændende læsning.

The Intelligent Investor

I forlængelse af ”Buffettology” er også ”The Intelligent Investor” værd at nævne. Bogen er skrevet af Benjamin Graham, og både bogen og forfatteren har i høj grad præget Warren Buffett i sine investeringsstrategier. Som ung blev Warren Buffett undervist af Benjamin Graham, og Warren har sidenhen udtalt, at hvis man kun måtte læse én bog om investering, ja så skulle det være ”The Intelligent Investor”. En tyk moppedreng, som giver et godt indblik i mange forskellige facetter indenfor investeringsuniverset.

Money Mavericks – Confessions of a Hedge Fund Manager

Den sidste bog på denne liste er – akkurat som den første – skrevet af en dansker; nemlig Lars Kroijer. Lars har tidligere drevet sin egen fund, og I ”Money Mavericks – Confessions of a Hedge Fund Manager” beskriver han hele forløbet omkring at drive en hedgefond; lige fra de indledende planer til den sidste handel er gennemført. Et spændende og anderledes kig ind i en verden, der samtidig illustrerer, at investering kan være svært – også for de professionelle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here