Home Andet Sådan holder du firmafesten, der sikrer dine medarbejderes tilfredshed

Sådan holder du firmafesten, der sikrer dine medarbejderes tilfredshed

529
0
Firmafest

Selvom det koster penge at holde en fest, så er det ikke ensbetydende med, at du bare smider kontanter ud af vinduet. Fester og begivenheder på arbejdspladsen er med til at holde arbejdsmoralen i top. Med glade og tilfredse medarbejdere følger også gode resultater. Man kan derfor se firmafesten som en investering for fremtiden. Og så er det selvfølgeligt også tilladt at hygge sig lidt selv. Her er nogle fifs til, hvordan du holder den fedeste firmafest.

Det er en god idé at krydre festen med en aktivitet

Inden selve festen starter, så kan man arrangere en aktivitet, som vil garantere, at der aftenen igennem vil være et samtaleemne, som der kan grines med på. Det kan for eksempel være paintball, hvor vinderne kan bruge håneretten til at føre sig frem om aftenen. Udover at fungere som skæg og ballade, så kan arrangementet også tjene som tillidsopbyggende og samarbejdsfremskridende element for dine medarbejdere. Ved at komme ud og lave noget stressende, action fyldt og angstprovokerende tvinges de til at arbejde sammen og stole på hinanden. Egenskaber de vil tage med tilbage til kontoret.

Giv festen et tema

Temafester er altid garant for at give aftenen et ekstra niveau af morskab. Der bliver lagt en ramme om festen, som giver mulighed for, at sproget kan blomstre. Holder man for eksempel en fest med et pirattema, så er man, udover de sjove kostumer, garanteret at der bliver fortalt den ene sørøver vittighed efter den anden. Med en temafest kan man også distancere sig endnu mere fra hverdagen, således at virksomhedens medarbejdere i endnu større grad kan lære hinanden at kende uden for de professionelle rammer, der hersker på kontoret. Hvis man til festen sidder i det samme jakkesæt, som man bærer på kontoret, så kan man hurtigt komme til at snakke for meget om arbejdet. Det optimale ved den her slags firmafester, det er, at medarbejderne hellere skulle se hinanden som venner og ikke bare som kollegaer.

Folk elsker overraskelser

Når festen er ved at sætte sig så småt, og folk har hilst og grint af hinandens kostumer, så er det tid til at præsentere aftenens overraskelse. Det kan være svært at vurdere, hvad der passer bedst ind til jeres fest, afhængigt af, hvilke slags mennesker I er. Men det vigtigste er, at overraskelsen er arrangeret i god tro. Det behøver ikke at være noget særligt avanceret eller dyrt, for gæsterne skal nok elske det uanset hvad. Et eksempel kan være, at man arrangerer og køber ind til, at man skal lave sine egne cocktails. Husk alkohol, sirup, sodavand, is i poser, og de små parasoller, der kan gøre enhver drink eksotisk. Selskabslege a la den her er altid gode til at holde festen dynamisk. Man har højst sandsynligt selv været til de fester, hvor man bare sidder ved et bord i 8 stive timer. Det er selvfølgeligt hyggeligt, og der skal være tid til bare at snakke. Men derfor kan man godt bryde op engang imellem, enten ved at præsentere en selskabsleg eller fordi man skal op og danse. Enhver overraskelse er kærkommen, fordi de giver gæsterne en følelse af, at arrangøren af begivenheden virkeligt har gjort sig umage. Alle fester lever deres eget liv, så det er værtens fineste opgave at dreje festen i den retning, som man gerne vil have den. Der kan selvfølgeligt opstå uheldige overraskelser som kan overskygge alt andet, men dem kan man ikke gardere sig imod. Derfor må man gøre hvad man kan for, at der er alt hvad der skal være, og også noget af det, som folk ikke forventer, og som de derfor vil være så meget mere glade for at få. Held og lykke med din næste fest!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here