Home Privatøkonomi Værd at vide om kunstig befrugtning og økonomi

Værd at vide om kunstig befrugtning og økonomi

0
Værd at vide om kunstig befrugtning og økonomi

At gøre en kvinde gravid gennem kunstig befrugtning (IVF) kan være en halvdyr affære. Derfor er man nødt til at tænke økonomi ind i ønsket om at udvide familien. Fertilitetsbehandling kan være vejen frem, hvis man har svært ved at blive gravid på normal vis, men det er ikke helt uden omkostninger at skulle under en sådan behandling. I dag vil vi kigge nærmere på, hvad det koster at få professionel hjælp til at skabe et barn.

Omkostninger forbundet med fertilitetsbehandling

Det er ikke uden grund, at udgifterne til fertilitetsbehandling kan blive halvstore. Det hænger nemlig sammen med, at der er mange udgifter forbundet med behandlingen. Nedenfor vil vi kort ridse op, hvilke omkostninger der er forbundet med dette:

  • Medicin (dette er ikke altid inkluderet)
  • Løn
  • Konsultationer
  • Test for HIV og andre sygdomme
  • Scanninger
  • Ægudtagning

Ovenstående liste over udgifter er ikke nødvendigvis komplet. I enkelte tilfælde vil der komme endnu flere omkostninger på. Det afhænger helt og aldeles af behov og ønsker. Det er ikke desto mindre vigtigt at forstå, at pengene dækker meget andet end selve behandlingen.

99.500 kr. er prisen – inkl. garanti

Baby eller alle pengene tilbage – sådan lyder et aktuelt tilbud fra et af landets førende fertilitetsklinikker. Fertilitetsklinik IVF-SYD står bag dette tilbud, som rigtig mange kvinder allerede har benyttet sig af. 99.500 kr. er mange penge, men når man har det in mente, at du kun betaler, hvis du har held med at blive gravid, så er det lige pludselig ikke en større formue. Et barn kan ikke gøres op i penge, men de fleste kan nikke genkendende til, at et barn er meget mere værd end førnævnte beløb.

Kan kvinder med endometriose blive fertilitetsbehandlet?

Endometriose er meget udbredt blandt kvinder, som undersøges for barnløshed. Faktisk er vurderingen, at omkring 30 % af disse kvinder lider af endometriose. Dette kan forårsage rigtig mange udfordringer, bl.a. manglende ægløsning og nedsat funktion af æggestokken. At blive opereret for endometriose gavner ikke direkte graviditetschancen, men det kan muliggøre en efterfølgende ægudtagning. Ergo kan det godt betale sig at overveje en sådan operation.

Lad os vende tilbage til spørgsmålet:

Ja, kvinder med endometriose kan (og bør overveje) at blive fertilitetsbehandlet. En stor procentdel af de behandlede kvinder opnår graviditet. Derfor er det værd at prøve, hvis man efter gentagne forsøg ikke har haft succes med at opnå den ønskede og længe ventede graviditet. I første omgang bør du komme forbi din foretrukne klinik til en konsultation. Det er guld værd at tale med fagfolk, når det kommer til noget så vigtigt som barnløshed og ønsket om graviditet. Du kan evt. kontakte den omtalte klinik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here