Home Job og uddannelse Tjen ekstra penge som freelancer

Tjen ekstra penge som freelancer

0
Tjen ekstra penge som freelancer

Du står måske og mangler en ekstra krone her og der til uforudsete omkostninger, eller måske ønsker du at spare op til din nye bil eller lejlighed i en fart. Hvordan kan man tjene en hurtig ekstra skilling? Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan opnå dette. Dog er opstart som freelancer måske en af de mest effektive metoder, forudsat at du kender til freelance-spillet og formår at få succes. Du kan læse mere i denne artikel for at finde ud af, hvilke steps du skal igennem.

Før du starter som freelancer

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvilke fag du vil arbejde med som freelancer. Hvis du har en baggrund i en eller anden form for kommunikation, har du uendelige muligheder. Mange med denne baggrund eller flair for faget vælger at blive tekstforfattere eller anden form for “content-creator”.

Ligeledes vil du have gode chancer som freelancer, hvis du arbejder med IT, hjemmesider, grafisk design eller lignende. Der er stor efterspørgsel for professionelle i disse fag, og der er derfor ingen tvivl om, at du vil have gode chancer – hvis du er god til dit fag og formår at sælge dig selv på freelance markedet.

Generelt har du gode chancer for at bliver freelancer i dit fag, hvis dine arbejdsopgaver kan gøres 100% online. Dog er der også nogle freelance-fag, som er mere hands-on. Her vil du ikke have muligheden for at arbejde hvor du vil, når du vil – du vil derimod blive “ansat” i en periode, for at hjælpe og konsultere en virksomhed. For at blive freelancer skal du egentlig blot tænke over, hvad du kan og hvordan du kan omsætte det til en freelance forretning!

Få styr på det administrative

Som freelancer er man også selv ansvarlig for alverdens administrative opgaver, som den traditionelle chef normalvis tager sig af. Herunder skal du selv ordne skat, moms – og hvornår bør du egentlig have et CVR nummer?

Der er mange spørgsmål, som du må stille dig selv og nogen gange kan det være nødvendigt med hjælp. Du skal også huske, at du skal sende korrekte fakturaer ud til dine kunder, ellers kan de ikke betale dig. Det kan du heldigvis på hjælp til hos www.factofly.dk.

Netværket er essentielt

Når du har fundet ud af, hvad du kan, og hvordan det kan omsættes til en freelance forretning, er det efterfølgende vigtigt at tænke over, hvordan du sælger dig selv. På freelance markedet vil du nemlig have utrolig mange konkurrenter, og du er ikke længere i sikkerhed på din faste og traditionelle arbejdsplads.

Derfor er det unægteligt meget vigtigt, at du vedligeholder dit netværk og arbejder med det. Dit netværk kan ikke blive stort nok, når du er freelancer og det er stærkt vigtigt at du prioriterer det, hvis din freelance forretning skal få succes!

Det er vigtigt at du tænker over, hvordan du vil sælge dig selv – og det er især vigtigt at du skiller dig ud fra mængden, fordi der er så mange freelancere, og hvad gør dig speciel?

Det kan være ganske simpelt at tjene ekstra penge ved siden af dit traditionelle job, hvis du formår at sælge dig selv og holde styr på dit netværk, samt være beredt på alle de administrative opgaver, som følger med. Som freelancer er du jo ofte i stand til selv at sætte dagsordenen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here