Home Privatøkonomi Sådan tjener du penge på investering i lån med crowdlending

Sådan tjener du penge på investering i lån med crowdlending

510
0
Lommeregner og økonomi

Der er begyndt en ny type investering, hvor du får mulighed for at tage bankens rolle og rent faktisk kan investere i lån, hvor du får et betydeligt højere afkast end du får med de typiske investeringer som eksempelvis aktier, hvor du ikke er klar over hvad du kan forvente at tjene på din investering. I denne artikel vil vi grave dybere i hvad investering i lån er, og hvem der måske bør overveje denne type investering.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er helt konkret en mængde som går sammen om at finanserne lån, så et forbrugslån som bliver optaget på 10.000 kroner bliver finansieret af 10 personer af 1000 kroner hver. Det betyder også at risikoen er spredt ud på mange forskellige långivere og du hænger ikke på risikoen alene.

Derudover så findes crowdlending ofte på platforme hvor der bliver spredt investeringer ud over en hel masse lån og på den måde, så kan du i stedet for at bruge 1000 kroner på et enkelt lån, så kan du ofte sprede dig ud over 50 lån med eksempelvis 100 kroner, og på den måde så har du investeret 5000 kroner.

Hvor meget kan du tjene?

Når du investere i crowdlending, så kan du godt forvente at få et afkast på over 10 % om året på dine investeringer, og hos nogle platforme kan du endda komme op og ramme over 15 % om året, hvilket er fuldstændig uset ved andre typer investeringer.

Hvad er risikoen?

Der er naturligvis altid risiko ved at investere, og derfor skal du huske at sprede dig ud på flere typer investering, så du ikke har alt samlet hos en enkel platform eller i enkle lån.

Derudover så investere man ofte i forbrugslån, hvilket naturligvis også gør at der er en større risiko, end hvis man vælger at investere i fast ejendom eller lignende. Men der medfølger naturligvis også en større mulighed for afkast ved denne type investering, så risiko og afkast følges af.

Konklusion

Crowdlending og investering i lån er blevet mere og mere populært i Danmark, og i andre lande i Europa er det efterhånden lige så anerkendt som aktier og lignende, men der går nogle år før det kommer så tæt ind i de forskellige hjem i Danmark. Men indenfor meget få år, så vil de fleste kende til crowdlending, så du kan sagtens komme i gang allerede nu. Hvis du vil vide mere om crowdlending, så kig på crowdlendingdanmark.dk hvor du kan læse anmeldelser af de forskellige platforme og lære meget mere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here