Home Andet Sådan lærer man matematik i en tidlig alder

Sådan lærer man matematik i en tidlig alder

585
0
Leg

Det er ikke nogen hemmelighed, at det langt fra er alle børn og unge, som mestrer matematik på et højt niveau. Der er heldigvis rig mulighed for at udvikle sine matematiske evner, hvis man ikke lige er det fødte matematikgeni.

Hvordan lærer man matematik i en tidlig alder? Du finder svaret i de kommende afsnit.

legebyen_dk

Matematisk leg er vejen frem

Jo, det er da muligt at praktisere hjemmeundervisning, hyre en personlig lektiehjælper eller bede om ekstra undervisning i matematik, men det er måske slet ikke nødvendigt. Børn lærer bedst, hvis de har det sjovt, hvorfor det er oplagt at kombinere leg og læring. Det er i netop den henseende, at det er relevant at tale om matematisk legetøj, som tilhører kategorien af læringslegetøj til børn.

Ethvert barn vil foretrække at lære matematik gennem leg og spil frem for at få traditionel tavleundervisning. Det gælder også for dit barn, så hvorfor ikke købe noget læringslegetøj, som kan bidrage til, at dit barn bliver dygtigere til matematik?

Når du skal købe matematisk legetøj til dit barn, skal du vide, at der findes legetøj på flere forskellige matematiske niveauer. Legetøjet må meget gerne udfordre dit barn, men det matematiske niveau skal helst ikke være så højt, at dit barn mister interessen og troen på sig selv.

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man gennem leg og spil kan lære barnet plus, minus, gange, division, brøker og meget andet, men det er rent faktisk muligt.

Matematik penge

Indlæringslegetøj i matematikkens tegn

Læste du den første del af artiklen, så vil du ikke længere være i tvivl om, hvorvidt matematisk legetøj er pengene værd. Der er udelukkende gode grunde til at købe indlæringslegetøj i matematikkens tegn, så tøv ikke med at lægge vejen forbi din foretrukne legetøjsbutik.

For at afslutte guiden vil vi gerne give dig nogle gode idéer til, hvilket legetøj du kan købe til dit barn:

  • Kugleramme
  • Sorteringsspil
  • Kasseapparat
  • Matador
  • Timeglas
  • Tællespil

Du får helt sikkert et gladere og klogere barn, hvis du køber ovenstående spil og legetøj. Få yderligere inspiration på dette link.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here