Home Privatøkonomi Sådan får du råd til alle de ønskede ting til baby

Sådan får du råd til alle de ønskede ting til baby

539
0
Penge

Som vordende forældre er man typisk fyldt op med spænding og glæde. Faktisk man næsten ikke vente til baby endelig melder sin ankomst. Men over i alt lykken bekymrer mange sig også om, hvordan deres økonomi mon vil blive fremadrettet. Det er jo som kendt ikke just gratis at have et barn, og især i starten skal der indkøbes ret så store mængder babyudstyr. Så hvordan er det lige, man får råd til det hele, altså uden at sprænge budgettet? Det guider vi dig til i nedenstående afsnit, hvor vi giver dig en håndfuld brugbare tips.

Hvad er nødvendigt, og hvad er ikke?

Som nybagte forældre kan junglen af babyudstyr let komme til at virke fuldstændig uoverskuelig. Og hvis man træder ind i en babyudstyrs butik, vil man hurtigt kommer i kløerne på en aggressiv sælger, der hurtigt får overbevist en om, at man har brug for alt i butikken. Tag en dyb indånding, brug din sunde fornuft og forhør dig blandt venner og bekendte med små børn. Der er naturligvis en række ting indenfor babyudstyr som faktisk er nødvendigt. Det gælder ting som en pusletaske, en barnevogn, en vugge, et puslebord og en Ergo baby bæresele. Men hvem siger det skal være et bestemt mærke? Ofte er billigt babyudstyr mindst lige så godt. Tænk på at meget af det jo kun skal brugs i få år.

Her kan du spare penge på udstyr til den lille ny

Start med at lave en liste over alt det baby udstyr, som I har vurderet er nødvendigt for jer – og gerne inden baby ankommer. Med listen i hånden, kan I starte med at undersøge om I måske kan låne jer til noget af det. Hvem ved, måske din søster, veninde eller kusine har en bæresele liggende, som hun ikke længere bruger. Ofte kan man også være heldig at finde gode brugte ting på diverse brugtbørser. Du kan også trille vejen forbi et babyudstyr outlet, hvor flere brands tit og ofte sælger sidste års modeller til spotpriser. Hold også øje med store udsalgs kampagner som Black Friday og Januarudsalg, hvor babyudstyrsbutikker typisk sætter en stor del af deres sortiment meget ned. På den måde har du gode muligheder for at spare en masse på billigst babyudstyr.

Det baby har mest brug for

Og husk så lige på, at det baby har alle mest brug for ikke er udstyr. Det er tid, kærlighed og omsorg fra mor og far. Babyer mærker hurtigt, hvis forældrene stresser over ting – som for eksempel økonomi. Lav derfor med fordel et max budget for hvad I vil bruge på babyudstyr og hold jer til det. Baby er jo ligeglad med om dens barnevogn har kostet 3000 kr. eller 10000 kr. Gå desuden gerne efter neutrale farver som for eksempel sort, på den måde kan det også bruges til næste barn uanset køn. Desuden er det ikke umuligt at købe ting hen ad vejen efter baby er kommet til verden, nogle behov vil jo selvsagt opstå løbende.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here