Home Privatøkonomi Når drømme og økonomi skal gå op i en højere enhed

Når drømme og økonomi skal gå op i en højere enhed

615
0
Drømme og økonomi

Økonomi og frygten for at kaste sig ud i noget nyt og hidtil ukendt får mange til at udskyde eller sågar opgive deres livsdrøm. Det er en skam, idet man kan få de fleste drømme til at gå i opfyldelse, hvis man bare tør at forfølge dem og arbejde benhårdt for det.

Hvad drømmer du om lige nu og her? Ønsker du at tage en måneds orlov for at rejse jorden rundt, eller går du med idéen om at rykke fra storbyen til landet eller omvendt? I så fald skal du bare tage affære på det og tage tingene, som de kommer. Der skal jo være plads til at tage chancer i livet. Dog skal der naturligvis være en vis sammenhæng mellem ens drømme og økonomi. Mange drømme kan nemlig kun gå i opfyldelse, hvis økonomien følger med.

Kan drømme blive for store?

Det afhænger nok af, hvem du spørger.

Her på redaktionen mener vi ikke, at man kan drømme for stort. Det er trods alt sundt at drømme, selvom ikke alle drømme er lige realistiske. For eksempel vil en alenemor på overførselsindkomst næppe få noget ud af at drømme om luksusrejser og designermøbler, men vinder selvsamme kvinde flere millioner i lotteriet i næste uge, så ser situationen pludselig helt anderledes ud. At du ikke har råd til at virkeliggøre din drøm i dag er ikke ensbetydende med, at du ikke vil have det om 5 eller 15 år.

Hold fast i dine drømme og gør en dedikeret indsats, så får du måske opfyldt din store drøm en skønne dag.

Eksempel 1: Rejsedrøm

Du har formentlig rejst mange gange før, men har du stadig din drømmerejse til gode, så er det på tide, at du får gjort noget ved det. Det er jo vigtigt, at man får gjort det, man drømmer om, så længe man kan. Hvad angår rejser, er det alfa og omega, at man har en sund og afbalanceret økonomi.

Hedder destinationen for eksempel Maldiverne, Bali eller Malaysia, så skal der være lidt penge i rejsepuljen. Dog behøver man ikke at være decideret rig for at komme til disse destinationer. Har du sparet op i mange år, så kan du booke din rejse via uniquetravel.dk, som skræddersyer rejser til hele verden.

Tips:

  • Opret en rejseopsparing
  • Læg et detaljeret og realistisk rejsebudget
  • Få vejledning og sparring i banken 

Eksempel 2: Karrieredrøm

Drømmer du om at gøre karriere inden for en anden sektor eller branche? Så skal du gå målrettet efter det. Det sværeste er ofte at tage springet, da man af gode grunde ikke kan vide, hvordan det kommer til at gå. Det finder du desværre kun ud af på én måde; ved at tage en chance. Hvad er det værste der kan ske?

Tips:

  • Opsøg en professionel karriererådgiver
  • Undersøg mulighederne (brug internettet)
  • Styrk dine kompetencer (efteruddannelser og kurser)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here