Home Lån Lån eller opsparing? Bliv rustet til at træffe det rigtige valg

Lån eller opsparing? Bliv rustet til at træffe det rigtige valg

0
Lån eller opsparing? Bliv rustet til at træffe det rigtige valg

Mangler du penge til at finansiere en rejse, lædersofa eller racercykel, så skal du selvfølgelig finde ud af, hvor pengene skal komme fra, hvis de ikke står på kontoen. De mest oplagte løsninger består af lån og opsparing, som hver især byder på nogle fordele og ulemper.

”Skal jeg spare de fornødne penge op, eller skal jeg optage et lån?”

Læser du hele dette blogindlæg, tør vi godt love dig, at du lettere vil kunne svare på dette spørgsmål. Du bliver nemlig rustet til at træffe det helt rigtige økonomiske valg.

Lån og opsparing kan godt kombineres

Det er gudskelov ikke vores opgave at afgøre, om det er bedst at spare op eller låne penge. Du bør dog være bekendt med, at de to løsninger sagtens kan kombineres. Den ene mulighed udelukker nemlig ikke den anden. Skal du foretage en større investering, så kan du eksempelvis spare halvdelen op og låne dig til resten.

Det er ret bemærkelsesværdigt, at synet på dét at optage et lån har ændret sig med tiden. I gamle dage var man meget påpasselige med at låne penge og gældsætte sig, mens man i dag ikke tøver med at optage et forbrugslån, hvis man har brug for flere penge mellem hænderne. Det er ikke ensbetydende med, at danskerne er mindre økonomisk bevidste og ansvarlige end førhen, men vi kan godt blive enige om, at ikke alle danskere tænker sig om, før de optager et lån, som forfølger dem i årevis. Du kan her læse alt om, hvilke fordele der er ved at låne penge på nettet.

Det er billigst at spare op – men

Det er gratis og kan sågar være indkomstgivende at spare op, da din bank med al sandsynlighed betaler dig for at have penge stående på en opsparingskonto. Du bliver ikke rig af at have penge stående i banken, men du kan da indkassere et par tusinde kroner om året, hvis du har en mellemstor opsparing.

Enhver ved, at det er billigst at spare op til sine drømme, men hvorfor vælger mange så alligevel at droppe opsparingen til fordel for et lån? Det skyldes, at det med et lån er muligt at få flere penge her og nu. Ansøger du i dag, så har du med lidt held pengene dagen efter. Det er altså både en nem og hurtig måde at få flere penge på, men det er ikke billigt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here