Home Lån Kunsten at låne penge uden at blive ruineret

Kunsten at låne penge uden at blive ruineret

949
0
Lån

De fleste mennesker har mulighed for at låne penge, men skal man undgå at blive ruineret, så skal man være på vagt, da nogle lån er meget dyre. Behovet for at låne penge kan opstå i mange forskellige situationer, så du vil helt sikkert også få brug for en økonomisk håndsrækning på et tidspunkt i dit liv.

Hvad drømmer du om? En ny sofa? En ny bil? Et udekøkken? Hvad enten du drømmer om det ene eller det andet, kan du gøre dine største drømme til virkelighed ved at optage et lån. Foretrækker du at spare op frem for at låne, så vil du også have mulighed for det.

Det er nemt at optage et online lån, men er det også billigt?

Har du erfaring med at låne penge på nettet, så ved du allerede, at låneprocessen er ualmindelig kort og overskuelig. Det er altså nemt og hurtigt at låne penge, men er det også billigt? Det kan i første omgang være svært at definere et billigt lån, for hvornår er et lån billigt, og hvornår er det dyrt? Online lånetyper bestående af forbrugslån, kviklån og mobillån er som regel ikke billige, men det er ikke en selvfølge, at det er dyrt at optage et hurtigt lån.

Det er ikke unormalt, at et banklån er betydeligt billigere at optage end et forbrugslån, men det er faktisk slet ikke så mærkeligt. Når du låner penge på nettet, stilles der nemlig ingen krav om sikkerhedsstillelse, men det gør der til gengæld, når du låner penge i banken. Låneudbyderne tager altså en chance, som bankerne tilsyneladende ikke tør at tage. Det medfører lidt højere renter, men det er det værd.

Samlet set er det altså ikke decideret billigt at låne penge online, men det er altså ikke umuligt at finde et billigt lån. Det kræver blot, at du undersøger lånemulighederne grundigt.

Derfor skal du sammenligne lån

Din drøm er muligvis at finde et lån, som er både nemt, hurtigt og billigt at optage, men er det overhovedet realistisk? Ja, der findes faktisk mange lån, som opfylder disse krav. De bedste og billigste lån er sjældent dem, man får øje på først, så du bør sammenligne lån.

Tager du en snak med en økonomisk rådgiver, så vil du med garanti blive anbefalet at indhente flere lånetilbud, når du skal låne penge. Får du tilsendt 5-10 lånetilbud, så vil du finde ud af, at det ikke er helt underordnet, hvilken låneudbyder du vælger. Lånenes omkostninger kan meget vel variere med mange tusinde kroner fra lånetilbud til lånetilbud.

Du skal sammenligne lån, hvis du gerne vil undgå at blive ruineret af renter og andre låneomkostninger. 5-15 minutters effektiv research kan i princippet spare dig for store summer, så tiden er ingenlunde spildt.

Hurtiglaannemt.dk står til rådighed for dig, som har brug for hurtige penge nu. Den danske hjemmeside omtaler lige nu de bedste lånetilbud, så det bør du kigge nærmere på.

Forbered dig ordentligt, før du låner penge

Det kan muligvis lyde en smule tørt at skulle forberede sig, før man skal låne penge, men det er ikke desto mindre klogt at bruge lidt tid på at forberede sig. Nedenfor får du nogle konkrete tips til, hvordan du kan forberede dig:

  1. Få styr på budgettet – Det kan aldrig anbefales at optage et lån, før man har lagt et budget. De fleste danskere kan finde ud af at lægge et budget, men det gælder naturligvis også om at bruge budgettet aktivt. Uanset om det interesser dig eller ej, bør du skabe dig et overblik over dine indtægter og udgifter samt rådighedsbeløb. Har du aldrig lagt et budget før, så læs en guide om emnet. Det er slet ikke så svært, så kast dig ud i det og tag et skridt ad gangen.
  2. Overvej dine lånebehov – Du har allerede besluttet dig for, at du vil låne penge, men hvor mange penge vil du låne? 10.000? 50.000? 400.000? Lån ikke flere penge, end du har brug for, da et større lån helt naturligt medfører høje udgifter. Du kan altid optage et nyt lån igen på et senere tidspunkt, hvis du får brug for flere penge.

Derudover bør du så vidt muligt lære alle de vigtigste lånebegreber at kende. De vigtigste begreber består bl.a. af følgende: ”Lånebeløb” + ”Løbetid” + ”ÅOP” + ”Rente” + ”Kreditværdighed” + ”Afdragsfrihed” m.fl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here