Home Lån Kunsten at gennemskue prisen på et lån

Kunsten at gennemskue prisen på et lån

594
0
Foredrag om lån

Dette blogindlæg er sponsoreret

Sund økonomi eller ej kan der opstå en situation, hvor du har brug for flere penge mellem hænderne. Du kan måske føle dig fristet til at optage et lån, fordi du gerne vil bestille drømmerejsen, købe en ny sofa eller betale en uforudset regning.

De fleste erfarne låntagere kan nikke genkendende til, at det er både nemmere og mere overskueligt at låne penge end førhen. Det er naturligvis en positiv udvikling, men du bør alligevel tænke dig godt om, inden du sætter din signatur på en låneaftale. Dette blogindlæg skal handle om, hvordan du kan gennemskue prisen på et lån.

ÅOP – De samlede låneomkostninger

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent.

Det ved du højst sandsynligt allerede, hvis du i løbet af dit liv har optaget mindst ét lån. I dag kan låneudbyderne ikke selv vælge, om de vil oplyse denne faktor. Ifølge lovgivningen skal alle låneudbydere og øvrige finansieringsselskaber inddrage ÅOP i ethvert lånetilbud.

ÅOP udtrykker de samlede omkostninger i procent pr. år. Sammenligner du to eller flere lån, vil det netop være denne faktor, du skal tage højde for.

Ønsker du at stifte bekendtskab med en låneudbyder, som følger reglerne til punkt og prikke, så lån penge her.

Andre vigtige faktorer

Det er ingen hemmelighed, at førnævnte faktor – ÅOP – er den vigtigste faktor overhovedet. Når du modtager et lånetilbud, vil du dog også blive præsenteret for andre faktorer. Det omfatter følgende:

  • Lånebeløb
  • Løbetid
  • Renten
  • Gebyrer
  • Betalingsvilkår

Betingelserne står ofte med småt, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke er vigtige at læse. Du snyder kun dig selv ved ikke at gennemlæse betingelserne, så gør dig selv en tjeneste og brug fem minutter på at læse, hvad du forpligter dig til som låntager.

Du kan evt. rådføre dig hos en ven eller kollega, når du skal optage et forbrugslån, kviklån eller mobillån for første gang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here