Home Erhvervsøkonomi Hvad vi kan lære af investeringer i den professionelle sportsverden

Hvad vi kan lære af investeringer i den professionelle sportsverden

633
0
Sport og penge

Der er mange penge i sportsbranchen, og der er også en masse vi kan lære af måden, klubber og individer håndterer opsparing, investering og forbrug på.

Når transfervinduet i fodboldverdenen åbner, fokuserer de fleste på, hvilke spillere der bliver købt, solgt, lejet og udlejet mellem de forskellige klubber. Hvad kan disse spillere bidrage med rent sportsligt, og hvad vil det have af betydning for, hvordan holdet klarer sig i den kommende sæson. Men ofte følger der store summer med disse spillere frem og tilbage mellem klubberne, og fra et finansielt perspektiv er spillerne en investering på lige fod med andre virksomheders investeringer. Vi ser her på den finansielle lærdom, vi kan få fra sportsverdenen.

Store investeringer kræver ofre

Det er de færreste klubber inden for sportsverdenen, der har penge som græs og for eksempel, som https://www.dr.dk/sporten nævner, har klubber som FC Midtjylland i værste fald set sig nødt til helt at droppe transfers. Det betyder også, at de inden sæsonen er nødt til at afstemme de sportslige ambitioner med det økonomiske råderum. Ønsker man for eksempel at investere i en enkelt større stjerne, eller vil man forstærke holdet jævnt på flere pladser med billigere spillere? Hvis man vil investere i en enkelt dyr spiller, koster det på andre punkter, men man skal selvfølgelig overveje, om den investering opvejer de andre ting, man må gå på kompromis med. Hvis man vurderer, at dette lidt dyrere spillerkøb er en god og langsigtet investering, kan man også overveje at spare på andre områder. Svarene til at man i virksomheder kan købe brugt inventar, skære ned på andre af virksomhedens udgifter eller lave et langsigtet budget, hvor man reducerer sine udgifter en smule hver måned, så investeringen ikke føles som så tung en udgiftspost her og nu.

Vander et pengetræ

Vær ikke bange for at søge vejledning

Hvis man som virksomhed eller privatperson vil bruge et mindre pengebeløb, er det som regel ikke noget, vi søger vejledning om hos andre. Når vi f.eks. ser på investeringer i sportbranchen for privat personer er det ofte i form af sportsbetting. Et indskud hos en bookmaker som eksempel https://www.betfair.com/dk, er det som regel et mindre beløb, der muligvis ikke kræver meget vejledning. Her er reglerne så overskuelige, at man selv kan sætte sig ind i dem. Men på sin vis kræver det noget planlægning og overvejelse og derfor er det ikke en skam at søge råd. Det er dog mere vigtigt med råd hvad de større investeringer angår, og derfor skal man ikke være bange for at spørge nogen, som har ekspertise eller erfaring inden for dette område. I NFL har mange af holdene for eksempel rådgivere ansat, som hjælper dem med at planlægge investeringer i spillere.

Lær af egne og andres fejl eller erfaringer

Fordi så mange almindelige mennesker følger så meget med i sport, er de gode og dårlige finansielle historier meget synlige og kendte. Derfor er det også nemmere at forstå og lære af de erfaringer, andre har gjort sig med at drive virksomhed. Fordi man pludselig kommer til penge, behøver man ikke foretage investeringer, som er ude af proportioner med værdien. Det kan man for eksempel lære af ABs børsnotering og ukontrollerede pengeforbrug, der endte med en nedrykning, de, som https://jyllands-posten.dk skriver, kæmpede for at komme ud af men aldrig rigtigt kom videre fra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here