Home Andet Hvad koster et dykkercertifikat?

Hvad koster et dykkercertifikat?

658
0
Dykning

Dette blogindlæg er sponsoreret

For at kunne dykke i verdens mange farvande skal man kunne fremvise et gyldigt dykkercertifikat. Du må som udgangspunkt gerne dykke i danske farvande uden et certifikat, men du skal være bekendt med, at din forsikring ikke nødvendigvis dækker, hvis noget går galt. Du løber derfor en stor risiko ved at dykke uden et certifikat, hvorfor det ikke er noget, vi kan anbefale.

I denne artikel skal vi selvfølgelig se på, hvad det eftertragtede dykkercertifikat koster. Derudover vil vi fortælle dig, hvad certifikatet giver dig ret til, hvem der kan få et certifikat og meget mere.

Prisen for at deltage i et dykkerkursus

Man kan ikke tale om dykkercertifikater uden også at tale om dykkerkurser, idet man skal deltage i et kursus for at få et certifikat. Et kursus indeholder typisk både teoriundervisning, bassinøvelser, teoriprøve og dyk med øvelser på åbent vand. Dertil er det selvfølgelig muligt at tilkøbe ekstra timer, hvis man føler behov for det. Det kan blive nødvendigt, hvis der er dele af kurset, man ikke består.

Så hvad koster et kursus? Det afhænger selvfølgelig af, om man består første gang eller ej. Derudover må man forvente, at prisen kan variere markant fra arrangør eller arrangør. Ifølge vores oplysninger koster et dykkerkursus et sted mellem 4.000 og 7.000 kr. Dykkerkurser kan som regel deles op i mindre bidder, såfremt man ikke har mulighed for at tage kurset på én gang.

Hvem kan få et certifikat?

For at kunne få et certifikat siger det næsten sig selv, at man skal bestå samtlige prøver. Derudover skal man kunne indfri det evt. alderskrav og andre betingelser. For at blive certificeret dykker vil det endvidere være en fordel, hvis man er glad for vand, kan svømme langt uden at blive træt og ikke fejler noget alvorligt med hjertet e.l.

Med dit nyerhvervede dykkercertifikat kan du deltage på dykkerture ned til 18 meters dybde. Derforuden kan du glæde dig over, at certifikatet giver dig adgang til en lang række relaterede uddannelser. Husk at du kan bruge certifikatet i hele verden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here