Home Budget Hvad koster det at gå på efterskole?

Hvad koster det at gå på efterskole?

699
0
Skole og økonomi

Dette blogindlæg er sponsoreret

Denne guide er tilegnet alle de danske forældre, som overvejer at sende deres teenagerbarn på efterskole. I dag skal vi ikke kigge på, hvad man får ud af at gå på efterskole, men i stedet sætte fokus på hvor meget det koster. Økonomien er selvsagt en meget vigtig faktor, da denne type skoleophold koster penge.

Stor forskel på prisen fra efterskole til efterskole og fra person til person

Du bliver muligvis en smule skuffet nu, hvis du troede, at du ved at besøge denne side kunne få et nøjagtigt svar på, hvor meget det koster at sende sit barn på efterskole. Det findes der nemlig ikke ét officielt svar på. Prisen varierer fra skole til skole og fra person til person.

Jo lavere indkomst, desto billigere er det at sende sit barn på efterskole, idet statsstøtten reguleres i forhold til familiens husstandsindkomst. Med andre ord bliver der taget hensyn til de familier, som ikke har så mange penge at gøre godt med. Det betyder, at langt de fleste familier kan finde penge til et efterskoleophold til deres barn.

Nem beregning af egenbetaling online

For at blive klogere på hvad et efterskoleophold koster, råder vi dig til at benytte en online beregner. Du har nemlig mulighed for at beregne din egenbetaling ved at indtaste en håndfuld individuelle data. Man skal som regel angive navnet på skolen, skoleår, indkomstgrundlag de seneste år og evt. et par andre data. Derefter bliver man præsenteret for den samlede egenbetaling inkl. indmeldelsesgebyr.

Musikefterskole, idrætsefterskole eller erhvervsefterskole?

Skal du finde svar på dit spørgsmål, så er du nødt til at vide, om dit barn vil på musikefterskole, idrætsefterskole, erhvervsefterskole eller en helt fjerde efterskole.

Tip: Teaterefterskole med teaterkoncert, turné og musical er også en mulighed.

Idet der tages højde for individuelle faktorer som indkomst og antal børn, kan prisen variere betydeligt. Et efterskoleophold kan faktisk koste alt mellem 30.000 og 80.000 kr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here