Home Lån Guide til lån: Sådan vurderer du låneudbyderne

Guide til lån: Sådan vurderer du låneudbyderne

0
Guide til lån: Sådan vurderer du låneudbyderne

Med mange låneudbydere på markedet kan det være svært at få skabt et overblik over, hvad de forskellige låneudbydere rent faktisk tilbyder. Hvis du overvejer at optage et online lån med en bank, der ikke er fysisk tilstede, kan det være godt at vide, hvad du skal kigge efter, når du vurderer og sammenligner de forskellige banker. Derudover kan du med fordel læse en anmeldelse af låneudbydere, da du dermed bedre kan skabe dig et indtryk af udbyderne.

Hvor meget kan du låne?

Det første, du bør overveje, når du leder efter en relevant låneudbyder, er, hvor meget du har brug for at låne. Det er sjældent en god ide at låne flere penge, end du skal bruge, og derfor bør du finde ud af, hvilke udgifter det er, som du gerne vil bruge lånet til at betale. Når du har fundet ud af, hvor meget du har brug for at låne, kan du undersøge hvilke låneudbydere, der giver dig mulighed for at låne dette beløb. Hvis du for eksempel har brug for en ny bil og i den forbindelse har brug for at optage et billån, vil du som regel låne mere end, hvis du havde brug for en ny computer, og et lån hos Ikano Bank vil være en mulighed, da du her kan op til 300.000 kr.

Hvad er lånets løbetid?

Når du sammenligner låneudbydere, skal du også sammenligne løbetiden på lånet. Løbetiden er den tid, du har til at betale lånet tilbage igen. Der kan være stor forskel på løbetiden, hvor Ikano Bank har en relativ lang løbetid, og en udbyder såsom Turbolån har en løbetid på 120 dage. Hvis du ved, at du har mulighed for at betale lånet tilbage inden for kort tid, kan det dermed være en fordel at vælge et lån med en kort løbetid. Ellers kan du vælge en udbyder, hvor du altid har mulighed for at indfri din resterende gæld på ethvert givent tidspunkt.

Saml dine lån

Det kan hurtigt virke uoverskueligt, hvis du har optaget lån hos flere forskellige udbydere. Derfor kan du overveje at samle din lån, hvilket du blandt andet kan gøre med Ikano Samlelån. Når du har samlet dine lån, vil du også spare penge på renter, da du ikke skal betale renter og gebyrer til flere forskellige udbydere. Det kan altså godt betale sig at bruge tid på at vurdere låneudbydere, så du kan vælge den rette udbyder i første omgang, og du dermed ikke ender med at have lån hos flere forskellige udbydere.

Overvej et indlån

Med Ikano Bank kan du også have din opsparing stående med et såkaldt indlån, hvor du tjener penge på din opsparing i form af renter. Hvis du har en opsparing, du gerne vil have til at vokse, og som du ikke får brug for, kan det være en fordel at bruge en fastlåst konto, hvor du ikke kan tilgå pengene i et bestemt antal år men i stedet får mere i rente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here