Home Privatøkonomi Guide til at sikre et trygt boligkøb

Guide til at sikre et trygt boligkøb

661
0
Advokat

Hvad er opskriften på et trygt boligkøb?

Det er der tilsyneladende mange danske boligsøgende og kommende boligkøbere, som kunne tænke sig svar på. Derfor bringer vi her en guide til at gøre dit kommende boligkøb til en så tryg og gennemført god oplevelse som muligt. I den forbindelse kommer vi ind på en række juridiske faktorer. Netop jura spiller en stor rolle inden for ejendomshandel. Lad os gøre dig klogere på det her på siden.

Få juridisk hjælp gennem en advokat

Uden den rette juridiske viden kan man hurtigt komme galt afsted, når man skal investere i ny bolig. Derfor opfordrer vi dig til at få juridisk hjælp, hvis du ikke allerede har styr på denne del. En advokat kan hjælpe dig trygt og sikkert gennem dit kommende boligkøb, hvorfor det er en fornuftig investering. Du kan med fordel specificere din søgen ved at gå på udkig efter en erfaren boligadvokat. Det forholder sig nemlig sådan, at langt fra alle advokater har erfaring med at gennemgå købsaftaler, yde køberrådgivning m.v.

I princippet behøver man ikke at vælge en lokal boligadvokat, men der er ikke desto mindre visse fordele ved at vælge en advokat, som har et godt kendskab til området. Det vil nemlig sikre dig den bedste rådgivning og sparring. Husk at sætte penge af til juridisk hjælp og anden rådgivning i dit budget.

Værd at vide om bodeling ved skilsmisse

Dette afsnit vil være interessant for dig, som drømmer om at købe en ejendom sammen med din udkårne.

Man indgår sædvanligvis et ægteskab med en tro og et håb om, at man vil blive sammen til evig tid, men faktum er, at rigtig mange bliver skilt. Det sker forhåbentlig ikke for jer, men du kan om ikke andet forberede dig på en evt. skilsmisse ved at få oprettet en ægtepagt om særeje. Med denne ægtepagt er det muligt at få indskrevet aktiver, som ikke skal indgå i formuefællesskabet.

Dette emne kan din foretrukne advokat gøre dig klogere på. Spørg løs for at få afklaret din eventuelle tvivl.

Fordeling af arv

Om du er boligejer eller ej, så kan du med fordel gøre dig nogle tanker om, hvem der skal arve dine værdier, når du engang dør. Det kan være meget svært at tage stilling til dette, men det er ikke desto mindre en god idé at få lavet et testamente. Dét giver dig nemlig mulighed for at bestemme, hvordan din formue og ejendele skal fordeles efter din død.

Ønsker du at kende til den gennemsnitlige testamente pris? Så kan vi fortælle, at det typisk koster omkring 3.500 kr. at få oprettet et testamente. Det kan vel at bemærke gøres på nettet. Et testamente bliver typisk oprettet i samråd med en advokat, som kan guide dig igennem denne proces. Dog er det selvfølgelig dig, som bestemmer alt omkring fordeling af arv m.v.

Hvem skal arve dit hus? Hvem skal arve dine møbler? Hvem skal arve din bil? Alt dette skal du tage stilling til. At skrive et testamente kan godt være en lidt omfattende proces, ifald man har mange værdier, men det er ikke desto mindre noget, som skal klares. Få den oprettet i dag, så du ikke skal tænke mere på det.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here