Home Andet Gør køreturen let med elcykel

Gør køreturen let med elcykel

545
0
Parcykel

ANNONCE: Artiklen er en annonce

En cykel er et godt alternativ til en bil, og nu hvor elcyklerne er kommet frem, er det blevet et endnu mere effektivt transportmiddel.

Hvorfor vælge en elcykel frem for en bil?

Der er mange gode grunde til at vælge en elcykel – her er nogle af dem:

  • Pris: En elcykel er alt andet lige billigere end en bil.
  • Miljø: En elcykel forurener ikke nært så meget som en bil drevet af fossile brændstoffer og udleder derfor heller ikke den samme mængde af CO2.
  • Motion: Selvom cyklen er udstyret med et batteri, bruger man stadig pedalerne, så man får også noget motion.
  • Plads: Man behøver ikke en parkeringsplads eller en hel garage til sin cykel, da den ikke fylder mere end en almindelig cykel.

Hvem har brug for en elcykel?

I princippet kan alle bruge en elcykel, men der er naturligvis nogle, som vil kunne drage mere fordel af en elcykel end andre.

Hvis man er lidt oppe i årene og i øvrigt cykler en del, men er begyndt at synes, at det er for hårdt at cykle, så kunne en elcykel være et godt alternativ til en bil. Derudover er der nogle, som har nogle helbredsmæssige udfordringer, hvor det ville være gavnligt med noget motorkraft på cyklen. Og så er der pendlerne, som tager bilen, fordi afstanden til arbejdet og transporttiden ikke mindst bliver for lang med en almindelig cykel. Eksempelvis vil man jo godt kunne køre 15 kilometer til arbejde på en elcykel, hvorimod denne strækning for mange ville blive for lang og tidskrævende på en traditionel cykel.

Hvor langt kan man køre på en opladning?

Dette afhænger af batteriet, men man kan forvente mellem 20 og 45 kilometer på et gennemsnitligt batteri. Hvis man husker at bruge pedalerne mest muligt og indstiller cyklen på laveste hjælpeniveau, får man flest kilometer ud af batteriet. Man skal også huske, at temperaturen spiller en rolle. Jo koldere vejret er, desto mere energi bruges der, og det samme gælder modvind. Jo mere modvind, desto kortere tid går der, inden batteriet skal oplades. En opladning tager 4-5 timer, så hvis man er pendler, kan man med fordel købe en ekstra oplader til at have liggende på jobbet.

Videre herfra

En elcykel føles anderledes end en almindelig cykel at køre på, så man skal regne med, at det tager lidt tid at vænne sig til elcyklen. Desuden er der de praktiske forhold såsom vind og vejr, man lige skal lære at tage højde for, hvis man er vant til at tage bil eller offentlig transport. Ellers er det bare at springe ud i det. Du skal nok blive glad for din nye elcykel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here