Home Andet Firmaaktiviteter skaber bedre samarbejde – og samarbejde skaber profit

Firmaaktiviteter skaber bedre samarbejde – og samarbejde skaber profit

476
0
Firmafest

Med et velfungerende team kommer arbejdsdagen til at glide meget nemmere. Det kræver dog noget arbejde at ryste teamet sammen, og derfor er det vigtigt, at I laver firmaaktiviteter sammen uden for arbejdstiden.

Selv i en velfungerende personalegruppe er det vigtigt, at du løbende sørger for at holde firmaaktiviteter sammen med dem. Det er med til at gøre, at I lærer hinanden at kende udenfor arbejdet. Der lærer I hinandens styrker og svagheder at kende på en helt anden måde. Det er med til at styrke samarbejdet, når I kommer på arbejde igen. Og et godt samarbejde er noget, der kan ses på bundlinjen. Derfor er det også vigtigt, at du prioriterer det.

Men hvad kan I egentlig lave som firmaaktivitet? Her kommer vi med nogle gode bud til jer.

Tag udgangspunkt i noget, som I alle kan lide

Langt de fleste voksne er vilde med at drikke vin. Mange er endda meget passionerede i forhold til at udvælge den helt rette vin at drikke. Det er derfor et oplagt tema at tage udgangspunkt i til en firmaaktivitet.

Det betyder ikke, at I skal drikke jer fulde, i hvert fald ikke til at starte med, men at I skal smage på det, diskutere det med hinanden og på den måde lære hinanden bedre at kende.

Et af de steder, hvor de kan arrangere en vinsmagning for jer, er på restauranten Club Riva i Rungsted Havn. Her kan du holde firmaaktiviteter for både store og små grupper. De finder nogle lækre vine, som I kan smage, inden I får en god middag. Det er en meget stille og rolig måde at være sammen med sine kolleger på.

Tag folk med ud på dybt vand

En anden mulighed for, at I lærer hinanden bedre at kende til en firmaaktivitet, er, at I bliver taget ud på dybt vand. Det kan være bogstaveligt talt, hvor I for eksempel tager med en fiskekutter ud at fiske. Det kan ovennævnte Club Riva faktisk også arrangere for jer.

Det kan dog også forstås som, at I kaster jer ud i noget, som I ikke har prøvet før. Det kan være at klatre, rappelle eller noget lignende grænseoverskridende. Når I skal prøve noget helt nyt sammen, der slet ikke har at gøre med jeres arbejde, bliver jeres sædvanlige roller nedbrudt.

Det kan for eksempel være, at studentermedhjælperen som den første melder sig til at rappelle ned af et tårn, mens direktøren ser noget mere skeptisk til.

Tilrettelagte teambuilding-øvelser kan lære jer at samarbejde

Der er selvfølgelig også den mulighed, at I tager på et af de berømte – og berygtede – teambuilding-forløb. Der kommer I igennem en række opgaver, som I skal løse sammen. Det vil ikke være muligt at løse dem uden alle på holdet, og I vil altid få brug for nogle helt andre kompetencer end dem, som I normalt bruger i jeres arbejde.

Det er også en rigtig god mulighed for jer for at blive rystet sammen, og det vil helt sikkert vise jer sider af hinanden, som I senere kan bruge i jeres fælles samarbejde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here