Home Privatøkonomi Alle kan komme i gang med at investere

Alle kan komme i gang med at investere

550
0
Pengetræ

Mange tror fejlagtigt, at det at investere kun er for rige mennesker. De flestes eneste investering til fremtiden kommer af deres pensionsopsparing, men vi vil anbefale dig, at du også selv investerer dine penge.  

Selvfølgelig er det sjovere at investere mange penge, end hvis du kun har et lille rådighedsbeløb. Hvis du investere løbende, vil dit lille beløb dog blive stort med tiden.

Renters rente giver dig en fordel på den lange bane

Du kender måske det klassiske eksempel om renters rente. Hvis du ikke gør, så bør det gøre hele forskellen for resten af dit liv. Renters rente betyder, at du får renter af dine renter, og dermed skal du i gang med at investere så hurtigt som muligt.

Lad os sige at vi har Per og Rikke, som begynder at investere. Rikke går i gang, da hun er 20 år, hvor hun lægger 1000 kr. til side hver måned. Per vil hellere bruge sine 1000 kr. i byen hver måned, for 1000 kr. kommer ikke til at gøre den store forskel i det lange løb, da Per ved, at han tjener mange penge, når han er færdig med sin uddannelse. 

Efter 10 år kommer Per og Rikke begge ud på arbejdsmarkedet, og Per begynder at spare op, for nu har han endelig råd til det, føler han. Rikke har uden renters rente sparet 120.000 kr. op. Dog med renters rente til 5% har hun ca. 150.000 kr. Lad os sige at hun stopper med at spare op og bare lader disse penge stå til 5% om året. 30 år efter har hun ca. 650.000 kr. Hvis Per kun lagde 1000 kr. til side hver måned de næste 30 år, så ville han med 5% i rente have 800.000 kr. Så han vil have 150.000 kr. på trods af, at Per brugte 30 år på det og Rikke kun brugte 10 år. Nu kan du nok se, at hvis Rikke fortsatte med at lægge penge til side, så ville hun tjene rigtig mange penge til sin fremtid. Uanset din alder så er hemmeligheden, at du skal i gang med at investere nu. 

Du kan bruge denne lommeregner til at finde ud af, hvad du kan forvente af renters rente for din økonomi. Du kan være sikker på, at det gør en kæmpe forskel for din investering, at du kommer hurtigt i gang.

Sådan kommer du i gang

Som allerede nævnt kan du komme i gang for alle beløb. Hvis du hver måned kan lægge penge til side, så vil du hvert år se din formue vokse. Investering handler i første omgang om, at du har nogle penge, som du kan investere. Uanset dit beløb så kan du følge med på denne hjemmeside, hvor de har masser af artikler om, hvor du kan placere din investering. 

Der kommer løbende nye muligheder for investorer, som ikke har mange penge. De fleste kender nok til aktier, men der findes i dag også kryptovaluta og crowdlending, hvor du kan placere din investering.

Det er en god idé at sprede sin investering. Blandt andet er det en god idé at fordele det hele i lav-, mellem- og højrisiko. På den måde kan du vælge at investere dine penge i disse tre grupper med en procentdel. Det kan være 80/20 reglen, hvor du må investere 20% i højrisiko. Det kan være en kryptovaluta eller en specifik aktie, som du tror på. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here