Home Sparetips Sådan får du madbudgettet til at passe

Sådan får du madbudgettet til at passe

378
0
madbudget

Vi har nok alle sammen prøvet at stå i situationen et par gange før; det er sidst på måneden, og pludselig er madbudgettet sluppet op. Vi undrer os, for vi synes ellers, at vi har prøvet at spare, eller at vi i hvert fald har gjort alt, hvad vi kunne for at spare her og der.

Et madbudget kan være noget af de absolut sværeste at holde styr på. Selvom man månedligt sætter et bestemt beløb af til det, så er det nemlig langt fra sikkert, at det på nogen måde går op.

Derfor holder madbudgettet ikke

En af de ting, der virkelig kan ryste et madbudget, er indkøb. Når man går ned for at handle ind, ved man nemlig sjældent, hvad man ender med at komme hjem med. Derfor er det svært at kalkulere på hvor mange penge man bruger, hver gang man køber ind.

Der er to årsager til dette. For det første ved man sjældent hvad tingene helt præcist koster. Priserne kan svinge, og nogle gange bliver det billigere end man troede, andre gange dyrere. Det andet er impulskøb, noget som de fleste af os gør os skyldige i, næsten hver gang vi handler.

Tips til at kontrollere udgifterne

For at kunne lægge det ideelle madbudget skulle man altså kunne have et fuldkomment overblik over præcis hvad tingene koster, og præcis hvad man skal have. Dette er dog rimelig usandsynligt, og derfor er det en god idé at tænke over alternativer.

Derfor kan man gøre andre ting for at skabe mere faste rammer om ens madbudget. En af de ting man i denne forbindelse kan satse på, er andre kilder til levering af fødevarer og mad end at gå ned i det lokale supermarked. Bestiller man sine varer specifikt vil man nemlig kunne skabe en langt mere stabil udgift.

Færdig mad og et mere stabilt budget

Der er mange forskellige måder hvorpå man kan omgå de normale supermarkeder og deres svingende udvalg og priser på. En af disse kunne for eksempel være de måltidskasser, der efterhånden er blevet rigtig populære i mange danske hjem.

En anden mulighed kunne være færdiglavet mad til døren. Her får man ikke bare forudbetalte råvarer, men mad der faktisk er stort set klar til servering. Typisk vil man her få leveret alle de færdige komponenter til ens måltid direkte til døren. Det eneste man så skal gøre er at varme maden og servere den.

Det fantastiske ved denne løsning er, at de fungerer ud fra såkaldte abonnementer. Det vil sige, at man betaler et vist beløb om ugen eller måneden og derefter ikke skal tænke over indkøb, budget eller ekstra udgifter. Så ved man altid, hvad man kan forvente sidst på måneden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here