Home Andet De mange muligheder for at investere dine penge

De mange muligheder for at investere dine penge

362
0
investeringer

Investering af penge er noget mange har en mening om. Førhen var det kun individer med store formuer, som havde muligheden for at slå deres folder på aktiemarkedet, og sikre sig et afkast på deres surt opsparede kroner.

I dag er det til gengæld blevet utroligt simpelt at investere, og langt billigere. Man kan med få museklik få adgang til stort set alle åbne aktiemarkeder i verden, og købe aktier i de gigantiske amerikanske virksomheder, eller i en af de små danske, på et af de mindre index.

At få et afkast på sin formue hvert år er ekstremt vigtigt, da formuen ellers bliver ædt op af inflationen. Inflationen er de prisstigninger som vi oplever hvert år, og er årsagen til at det ikke længere er muligt at købe tyggegummi til 25 øre.

Det betyder også, at dine penges købekraft bliver mindre med omkring 2% om året, og derfor er det essentielt at forsøge at få et afkast på inflationsraten som minimum.

Men hvilke muligheder har man for at skaffe dette afkast? Det berøres nedenunder.

Invester på egen hånd

Mange danskere vælger at begive sig ud i investeringsverden på egen hånd, og dermed selv udvælge hvilke ting de vil tjene penge på.

Den mest normale form for investering på egen hånd er i aktier. Med en aktie køber du en del af en virksomhed, og hvis virksomheden klarer sig godt vil dine aktier stige i værdi, og du vil kunne sælge dem til en højere pris. På den måde kan du sikre dig et afkast, hvis du har et godt øje til en virksomhed i Danmark eller i verden.

Andre investeringsformer tæller blandt andet investering i obligationer, et værdipapir typisk udstedt af staten, ejendomsinvesteringer, hvor man køber et hus eller lejlighed og sælger/udlejer med profit eller investering i varer, enten fysiske eller digitale.

Det kan være en god måde at investere på, hvis man har en smule indsigt i det finansielle marked.
Hvis man ikke føler sig helt tryg ved at investere på egen hånd endnu, kan man opsøge kilder med tips og råd til dig som ny investor.

En af disse sider er Christian Dues blog, hvor den erfarne investor lægger gode tips og tricks ud til investering. Du kan læse mere om ham her.

Overlad styringen til andre

Hvis man stadig ikke er helt overbevist om, at man kan varetage sin formue selv, så kan man overlade styringen til en investeringsforening i enten banken eller en privat forening.

Ved en investeringsforening får du mange fordele, som god diversificeret portefølje, som minimerer risikoen, men du betaler samtidig en procentsats af afkastet for at lade dem administrere din formue. Hvis man ønsker en investeringsforening er det en god idé at kigge på Morningstar efter den bedste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here