Del
Cigaretter og penge

Danskerne er gode til at kunne se vores egne dårlige vaner og ofte er vi ikke blege for at indrømme dem. Vi ved godt, at de er usunde, men vi kan ofte have svært ved at forholde os til de langsigtede konsekvenser. Vi holder her i stedet fokus på den del af de dårlige vaner som berører vores pengepung og ser på det som en motivation til at skrue ned for dem.

Slik og sukker

Sukker er et klassisk eksempel på noget som vi alle stort set altid har ønsket at skære ned på, men vores forbrug af det søde guld, på trods af en tårnhøj sukkerafgift, er et tydeligt tegn på hvordan vi danskere ikke altid holder os væk fra slag på samvittigheden, selv når det medfører direkte økonomisk afstraffelse.

Sukker er et af verdens mest afhængighedsskabende stoffer, så hvis vi stiller trangen onsdag aften, vil den ikke blive mindre torsdag aften. Tværtimod. Den vil komme igen endnu stærkere. Otte kroner for en chokoladebar lyder ikke af meget, men hvis den skal erstattes af en hel plade til 15 kroner dagen efter, ruller snebolden og bliver til en privatøkonomisk lavine. Stop snebolden imens den ruller og trap ned for forbruget.

Fester og alkohol

De fleste ved godt, at fester ligger højt på listen over ting som skaber et lige så stort hul i budgettet som det er usundt for kroppen. Dog er det også noget som de færreste vil give afkald på, da det er en vigtig del af vores sociale liv, og en nedskæring af det ville kunne mærkes.

Tricket kan dog være at lægge det til side i små perioder over nogle måneder, i stedet for at lade fuldkommen være. Dette er noget folk normalt indberegner i deres budget, da det virker som en selvfølge, at vi da skal have lov at feste – og det kan være dyrt.

Så tag en mindre pause fra festerne hvis budgettet strammer og gør noget godt for dig selv og din krop i stedet. Det kan være altså fra at begynde at træne, til at spise sundere eller måske inkludere CBD-olie i din hverdag. Klik her for at se, hvorfor CBD kan have en positiv sundhedseffekt.

Rygning

“Hvorfor vil du stoppe med at ryge?” Sådan lyder det klassiske spørgsmål stillet til faste rygere gennem årtier efterhånden. Svarene har heller ikke ændret sig meget gennem tiden. I undersøgelser topper et svar næsten altid: “Fordi det er usundt”.

Det er der heller ikke noget forkert i, men det økonomiske aspekt bør også være en afgørende faktor i drivkraften til at ville lægge cigaretterne på hylden. En pakke hver tredje dag er 500 kroner om måneden, som bliver til 6000 kroner årligt som bogstaveligt talt løber op i røg. Fakta er, at pengene bliver til tunge ekstra udgifter og hvis den sundhedsmæssige trussel kan virke for abstrakt, så bare tænk på den økonomiske. Motivation kan vejes i få ting mere appellerende end kroner og ører.

Efterlad en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here